header banner
Default

"Ik plaats dit momenteel boven het werelduurrecord", zei Victor Campenaerts, die werd vereerd met een prijs voor zijn Superstrijdlust in deze Tour


Table of Contents

    Victor Campenaerts is uitgeroepen tot meest strijdlustige renner in deze Ronde van Frankrijk. Dat maakte de Tour zondagmiddag bekend. Dat wil zeggen dat ‘Vocsnor’ deze avond net als Jasper Philipsen het podium op mag in Parijs om z’n prijs in ontvangst te nemen.

    Het publiek van de Tour de France kon sinds gisteren hun stem uitbrengen op de meest strijdlustige renner van deze Ronde van Frankrijk. Bij die genomineerden zat één Belg: Victor Campenaerts. Vooral in de laatste week toonde onze landgenoot zich quasi dagelijks in de vroege vlucht en haalde hij ook tweemaal de dagprijs van de strijdlust binnen.

    De andere genomineerden waren: Tadej Pogacar (UAE), Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step), Krists Neilands (Israel-Premier Tech), Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Mads Pedersen (Lidl-Trek), Ben O’Connor (AG2R-Citroën) en Georg Zimmermann (Intermarché-Circus-Wanty). Aan de stemmen op Twitter te zien leek het dat Thibaut Pinot in zijn laatste Tour de prijs van de superstrijdlust mee naar huis zou nemen. De Fransman had namelijk al bijna 10.000 stemmen meer dan Campenaerts.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Maar omdat de fans maar 50% van het stemrecht hebben en de andere 50% naar de jury gaan, werd Victor Campenaerts dan toch nog verkozen tot winnaar van de superstrijdlust. De stem van de jury was dus doorslaggevend. Hoe dan ook is het de perfecte bekroning op een knappe Tour van Campenaerts, die net als Jasper Philipsen het podium op mag in Parijs.

    “Heel speciaal”

    “Dit is wel heel speciaal. Ik heb al eens op een podium van een wereldkampioenschap gestaan, wat ook heel speciaal is. Maar je kan dat niet vergelijken met dit. Absoluut niet”, zag Campenaerts de grandeur van zijn prestatie in. “Je komt hier over de finish en meteen wordt er een podium opgebouwd, komt er een live interview dat naar verluidt in 190 landen wordt uitgezonden. Dat valt niet te vergelijken met iets anders. Heel speciaal. Door de beleving van op dit moment op het podium te kunnen stappen, zou ik dit zelfs boven het werelduurrecord zetten. Komende week wil ik daar nog wel eens op terugblikken maar in de euforie van nu is dit een heel mooi moment. Ik had dit absoluut niet verwacht, het was nooit een doel. Pas nadat Pascal (Eenkhoorn, red.) de pelotonsprint (in de 18e etappe, red.) wist te ontlopen, werd erover gesproken dat als we nog eens in de ontsnapping zouden kunnen geraken, dat ik wie weet de Superstrijdlust wel eens kon winnen. Daarvoor was dat nooit in mijn hoofd opgekomen. Ik ben heel content”, aldus ‘Vocsnor’.

    “Hij betrekt de anderen erbij”

    Sportdirecteur Mario Aerts steekt zijn lof voor Campenaerts ook niet onder stoelen of banken: “Door hem is het volgens mij wel mooie tv geweest in België. Hij is elke morgen supergemotiveerd”, luidt het bij Sporza. “Alle dagen heeft hij een plan voor ogen dus dat is mooi. Hij is er lang uitgeweest en was ook niet helemaal gepland voor deze Tour, maar in de Dauphiné zagen we dat hij gewoon mee moest. Ik denk dat hij nog nooit zo goed geweest is. Bovendien blijft hij het hier ook drie weken doen. Victor is iemand die de anderen erbij betrekt. Gisteren was de hele ploeg er al over bezig. Het is een deel teamwork, maar hij is vooral de aanstoker die iedereen motiveert. Het publiek geniet er ook wel van denk ik. Zoals Mohoric in zijn interview na zijn ritzege al aangaf, zien alle renners af, maar Victor kan daar heel goed mee om. Gistermorgen zei hij: ‘ik heb zere benen maar ik ga toch proberen’, kijk da’s mentaliteit”, besluit een trotse Aerts.

    Sources


    Article information

    Author: Leonard Sanchez

    Last Updated: 1704100322

    Views: 526

    Rating: 3.7 / 5 (52 voted)

    Reviews: 92% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Leonard Sanchez

    Birthday: 2005-04-23

    Address: 572 Karen Falls, Ashleybury, ME 84171

    Phone: +4824569688482072

    Job: Veterinarian

    Hobby: Fencing, Table Tennis, Snowboarding, Playing Piano, Sculpting, Poker, Photography

    Introduction: My name is Leonard Sanchez, I am a venturesome, unguarded, frank, dear, daring, multicolored, talented person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.