header banner
Default

Goedemorgen Bitcoin: Ledger introduceert een controversiële nieuwe functie | Bitcoinmagazine nl


Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Brekend: Litebit stopt, klanten kunnen naar Bitvavo

VIDEO: Staat Jouw Bitcoin Nog Wel Veilig Op een Ledger??!
DoopieCash - Traden & Investeren

Cryptoplatform LiteBit beëindigt als gevolg van marktontwikkelingen alle activiteiten en biedt klanten de mogelijkheid om hun bitcoin en andere crypto’s over te zetten naar Bitvavo. Dat meldt de broker uit Rotterdam in een persbericht.

Klanten worden actief geïnformeerd en worden ondersteund tijdens het overdrachtsproces. LiteBit bouwt de organisatie de komende maanden af. Medewerkers krijgen begeleiding naar een volgende stap.In het persbericht draagt het bedrijf een aantal redenen aan waarom ze stoppen: “In de huidige markt echter, vormen de toenemende kosten voor compliance, de verwachte daling van vergoedingen als gevolg van toenemende concurrentie, en het ontbreken van een wereldwijd gelijk speelveld, grote uitdagingen voor het bestaansrecht van LiteBit op de lange termijn”.

Ze adviseren klanten om over te stappen naarBitvavo, de marktleider in Nederland.

Arthur van Lier (LiteBit): “Er komt een shake-out van cryptobedrijven in Nederland aan”

VIDEO: Stel je nieuwe Ledger Nano X in How to crypto BTC Direct
BTC Direct

Het Nederlandse cryptobedrijf LiteBit maakte gisteren bekend te gaan stoppen met hun activiteiten. De toenemende concurrentie, tegenvallende handelsvolumes en steeds meer regels doen de broker uit Rotterdam met ruim 200.000 klanten de das om. We nemen met operationeel directeur Arthur van Lier de laatste stand van zaken door. Lees bij bitcoinmagazine.nl het exclusieve interview.

Hardware wallet Ledger stelt discutabele nieuwe feature uit

VIDEO: 3 Hidden Ledger Features to Keep your Crypto Safe and Secure
Mikita

Na harde kritiek uit de community besluit Ledger nu om de lancering van de nieuwe Recovery feature tijdelijk uit te stellen.

Vorige week zorgde deze nieuwe functie voor de Nano X hardware wallets van Ledger voor veel onrust. Met Ledger Recovery zou de versleutelde versie van de private key van klanten voor $9,99 per maand op servers van drie bedrijven kunnen worden bewaard. Hiervoor gebruikte Ledger de Shamir Secret Sharing scheme.

Het viel niet in goede aarde in de community. Is het nog wel cold storage als je (optioneel) je seeds opgedeeld op online servers zet?

In een brief aan haar gebruikers schrijft CEO Pascal Gauthier dat het bedrijf de nieuwe functie (nog) niet zal introduceren voordat de code ervoor is vrijgegeven. Het bedrijf plant ook een Twitter Spaces in om alles te bespreken.

Sources


Article information

Author: Brianna Knight

Last Updated: 1702706161

Views: 517

Rating: 4.6 / 5 (51 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brianna Knight

Birthday: 1958-03-03

Address: 703 Susan Centers, Shawnborough, RI 77830

Phone: +4310133462854905

Job: Pharmacist

Hobby: Tea Brewing, Traveling, Playing Chess, Bird Watching, Coin Collecting, Bird Watching, Fishing

Introduction: My name is Brianna Knight, I am a talented, resolute, esteemed, vivid, dazzling, priceless, unyielding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.